Nieuws

 

Hoogste punt nieuwbouw bereikt

08-03-2017

 

De ontwikkelingen van de nieuwbouw vorderen gestaag. Zo werd afgelopen week het hoogste punt bereikt.

Medewerkers van VSMI hebben op 7 maart 2017 het bereiken van het hoogste punt beklonken met het plaatsen van een meiboom.

 

NieuwbouwMeiboom 

MeiboomNieuwbouw

NieuwbouwNieuwbouw VSMI

 

Een meiboom is een omgezaagde boom die naast een nieuw te bouwen huis of stal wordt neergezet, waar het dak nog niet opzit. Wel is het hoogste punt bereikt en de top van de boom wordt versierd met papieren bloemen en een bierkrat of lege bierflessen. Vaak zit er ook een gedicht op het kale stuk stam. Het is een symbool waarvan men hoopt dat de nieuwbouw net zo groot, sterk en stabiel mag worden als de boom. Het is een teken van meeleven, een felicitatie van familie, vrienden of buren met de nieuwbouw. Eveneens is het een stille hint om wanneer alles achter de rug is, een avond te worden uitgenodigd.